Завърши „Магията на песента” в Търговище

Публикувано на април 26, 2009

Ана-Мария Янакиева спечели Гран При на Седмия национален конкурс за млади изпълнители „Магията на песента”, организиран от Младежки дом – Търговище и Община Търговище.

Много бяха отличията, раздадени на този празник на музиката, на който имахме възможност да чуем хитове на български, английски, руски и испански, изпълнени от млади хора от цялата страна. Сред най-малките първите места бяха две – за Иван Георгиев от Горна Оряховице и за Кристияна Асенова от Търговище. Останалите носители на първи места са Радостина Стоянова от Г.Оряховица, Рая Христова от Търговище и Симеон Йовчев от Шумен – във втора възрастова група, Невена Пейкова от Търговище и Стелиана Христова от Горна Оряховица – в трета, Михаела Филева от Велико Търново – в четвърта. Красимира Петрова и Ива Красимирова получиха специалното отличие на БНР. Те ще имат възможност да пеят като солисти на Биг бенда на Българскато национално радио. Деница Денева от Търговище зае трето място в трета възрастова група и спечели наградата на един от спонсорите.

Специалната награда на Младежки дом – Търговище получи Тени Омеде от Варна, който се представи самостоятелно и в дует. Специалната награда на Община Търговище бе присъдена на Стелиана Христова. Отличени бяха също три дуета, състезаващи се във втора категория. Камелия и Ивайло от Разград станаха първи сред най-малките, Флория и Стела от Севлиево – във втора възрастова група, а Михаела Филева и Пламен Борисов от Велико Търново спечелиха приз при най-големите.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,