Рушат закрити училища, никой не отговарял за имуществото

Публикувано на април 29, 2009

Липсва нормативен акт, който да определя ангажиментите на ръководителя на приемното училище относно сградния фонд и материално-техническата база на закритото училище. Това заяви пред Общинския съвет на Разград директорката на ОУ ”Никола Икономов” Николета Радева. Тя и още една школска директорка от Разград бяха призовани да обяснят пред местния парламент какво е състоянието на сградите на закритите селски учебни заведения, чиито приемни училища са те.

Повод за явяването на двете училищни директорки пред Общинския съвет на Разград бе вандалски акт върху неохраняваната сграда на закритото преди година училище в село Мортагоново. Прозорците са потрошени, по пода са разхвърляни книги и ученически пособия. Учениците от закритото школо вече учат в ОУ ”Отец Паисий” в Разград, имуществото, което може да ползва приемното училище е пренесено в него, обясни директорката Весела Тачева.

Няма нормативен документ, който да ни вмени отговорности относно имуществото на закритото училище, категорична е и директорката на ОУ ”Никола Икономов” в Разград Николета Радева, в чието школо учат децата от закритото училище в Гецово.

За да спасят сградите от разруха и вандалски набези съветниците промениха вида на собствеността на три закрити училища – в Моратогоно, Гецово и Благоево – от публична общинска в частна общинска собственост. Това ще даде възможност те да се продадат при евентуален интерес.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,