Отложиха дело срещу НАП-Разград

Публикувано на май 13, 2009

Административният съд в Разград отложи делото за отказ от информация, свързана с неправителствена организация (НПО) на депутат заради включване на трета страна по процеса. Процесът е срещу директора на местната структура на Националната агенция за приходите Шакир Шакиров. Делото е заведено от лидера на Центъра на НПО в Разград Георги Милков.

По Закона за достъп до обществена информация той изискал от местната структура на НАП информация за подадените данъчни декларации от Сдружение “Център за икономическо развитие – Разград” от 2000 г. до 2008 г., както и първа страница на всяка декларация, страницата за получените финансови средства и дарения и данни за това декларирало ли е Сдружението печалба, но получил писмен отказ.

Председател на Управителния съвет на Центъра за икономическо развитие е депутатът от БСП Венелин Узунов, а член на ръководния орган е кметът на Разград Денчо Бояджиев, което бе един от поводите срещу него да бъде внесен сигнал в същото съдилище по Закона за конфликт на интереси.

В жалбата си до магистратите Милков настоява директорът на НАП да бъде осъден да предостави исканата информация, както и да плати съдебните разходи и адвокатските хонорари по делото.

По настояване на Окръжната прокуратура в Разград по делото бе конституиран като трета заинтересована страна Центърът за икономическо развитие, за да има възможност негов представител да се запознае с жалбата. Делото е отложено за 3 юни.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,