В Цар Калоян засякоха двама преписвачи на матурите

Публикувано на май 17, 2009

Работите на двама зрелостници от град Цар Калоян са анулирани, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование в Разград. И двамата са засечени да преписват от пищови, уточниха от просветното ведомство. Следващият им шанс е септемврийската сесия на държавните изпити.

Общо 1268 дванадесетокласници от 19 училища в Разградска област се явиха на матурата по български език и литература. Отсъстваха 11, един от тях – възпитаник на Професионалната техническа гимназия в Разград, дошъл по-късно от регламентирания час заради закъснял автобус от село Раковски, където живее, но не бил допуснат до изпита.

Само в две училища в Разградско имаше инсталирани камери, как върви матурата обаче наблюдаваха единствено школските директори, връзка с Министерството на образованието не е била осигурена. Съоръженията пристигнаха преди 4 дни, нямаше кога да се поставят, обясни шефът на фирма “Нерон”, която е ангажирана с тази дейност. Според Георги Димитров за поставяне на камери във всички училища е нужен близо месец. Във всяка сграда се поставяли около 3 000-4 000 м кабели.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,