Поискаха да отстранят от длъжност кмета на Разград

Публикувано на май 30, 2009

Отстраняване от длъжност на кмета на Разград поиска Комисията за конфликт на интереси в Общинския съвет

Постоянната комисия за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси в Общински съвет – Разград внесе касационна жалба срещу решението на Административен съд – Разград по първото в страната дело по новия закон. То бе срещу кмета на Разград Денчо Бояджиев, магистратите излязоха с решение за липса на конфликт на интереси ден след изслушване на страните по процеса.

Според доклада на комисията нарушенията на градоначалника са свързани с участието на Бояджиев в Управителния съвет на сдружение “Център за икономическо развитие”, което ползва безвъзмездно общински имоти. Кметът не е напуснал в законовия срок управата на неправителствената организация и не е декларирал участието си в нея, установи комисията.

В касационната жалба до Върховния административен съд са описани девет порока на решението на разградските магистрати, с което са нарушени грубо принципите на служебното начало и обективност в съдопроизводството, обясни заместник председателят на комисията по конфликт на интереси Тодор Димитров.

В този административен процес следва да се има предвид и дадената от закона възможност съдът, съобразявайки тежестта на допуснатите от кмета на Разград нарушения, да наложи най-тежката санкция – отстраняване от длъжност, коментира още Димитров.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook