Родилка се водела ученичка в гимназия, чиято директорка е подсъдима

Публикувано на юни 1, 2009

18-годишна бременна жена и момиче, което било с родителите си в чужбина, са били сред учениците, записани в разградска гимназия, чиято директорка е подсъдима за документно престъпление. Това стана ясно по време на съдебно заседание в Разградски Районен съд по делото срещу Грета Станчева от Професионалната гимназия по облекло”Станка Николица Спасо-Еленина” в Разград.

Вече 20-годишната Десислава Тодорова заяви, че през 2007 г. забременяла и прекъснала образованието си, родила през декември, но в регистрите на училището се водела редовна ученичка в школото. В момента тя е на самостоятелна форма на обучение. В съдебната зала дойде с малкото си дете, за което по време на разпита й се грижиха служителки от съдебната администрация.

Друга от свидетелките – 17-годишната Анелия – каза, че била с родителите си в чужбина през учебната 2007/08 г., не е ходила и на първия учебен ден, за който знае, че е през септември, но не помни датата.

По делото за документно престъпление се явиха 7 от 17-те призовани свидетели. Заради отсъстващите делото бе отложено за юли. Според обвинението Грета Станчева е вписала в регистрите общо 25 деца, които не са посещавали учебните занятия, част от тях били записани, но се отказали от обучението заради липса на средства.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , ,