Продължава делото срещу шеф на данъчно в Разград

Публикувано на юни 3, 2009

Данъчен шеф застава пред Административен съд – Разград заради отказ на информация. Процесът по Закона за достъп до информация трябваше да започне през май, но бе отложен, за да се присъедини като трета страна по него неправителствена организация с лидер депутатът от БСП Венелин Узунов.

С включване на трета страна в процеса в Административен съд-Разград продължава дело за отказ на информация. То започна след жалба срещу директора на Националната агенция за приходите в Разград Шакир Шакиров, подадена от лидера на Центъра на неправителствените организации Георги Милков. Поводът е отказана информация за подадените данъчни декларации от Сдружение “Център за икономическо развитие – Разград” от 2000 г. до 2008 г., както и първа страница на всяка декларация, страницата за получените финансови средства и дарения и данни затова декларирало ли е Сдружението печалба.

На първото съдебно заседание като страна по делото бе присъединена управата на Центъра за икономическо развитие, която имаше три седмици, за да се запознае с жалбата.

Председател на Управителния съвет на Центъра за икономическо развитие е депутатът Венелин Узунов, а член на ръководния орган е кметът на Разград Денчо Бояджиев, по този повод срещу него бе образувано дело п Закона за предотвратяване на конфликт на интереси. На първа инстанция то завърши с оправдаване, продължава във Върховен административен съд.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,