Стартира рехабилитация на участък от пътя Варна – Добрич

Публикувано на юни 4, 2009

Стартира рехабилитация на участък от пътя Варна – Добрич

Стартира рехабилитацията на 4- километров участък от път ІІ-29 Варна- Добрич, съобщиха от Областното пътно управление. От вчера, 3 юни до 15 ноември се въвежда временна организация на движението от км 16+124 до км 20+ 470. Движението на МПС ще става без отбиване, с ограничение на скоростта за изпреварване и в лентата, в която не се извършват ремонтни работи. В зоните на остри криви и на ограничена видимост ще има подсигурени сигналисти.

Участъкът от път ІІ-29 Варна – Аксаково – Добрич ще бъде рехабилитиран като подобект от ЛОТ № 3. Проектът е на стойност 46 000 000 лева и е по програма “Държавни инвестиционни заеми”. Над 6 968 000 лева е стойността на рехабилитацията на пътната инфраструктура в участъците Варна – обходен път Добрич от км 16+124 до км 20+ 470 и от км 7+057 до км 10+419, която предстои.

75% от финансирането на проекта е осигурено от Световната банка, а 25 но сто от републиканския бюджет. Изпълнител на ремонтните дейности е Сдружение „Пътища Разград”, а контролът ще се осъществява от Национална агенция пътна инфраструктура.

Дейностите по проекта включват усилване и подобряване на нивелетата на приблизително 46 км второкласни пътища, осигуряване на ново и подобряване на съществуващото пътно отводняване, възстановяване на хидроизолацията на съоръженията, възстановяване и подмяна на предпазни огради и парапети, както и осигуряване на вертикална сигнализация и вертикална маркировка.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,