С плакати пазят огромно дърво в Разград от отсичане

Публикувано на юни 15, 2009

“Някой иска да отреже това дърво. Хора, бдете!”. Бели листи с подобни ръкописни текстове са опасали огромно дърво в центъра на Разград. Ще го отсекат – понесла се мълва сред живеещите наоколо, след като започнало изсичането на сухи клони по съседна улица.

От няколко дни огромното дърво до вестникарската будка до пощата в Разград е необичайно украсена. Анонимен еколог е сътворил пет послания до местните управници и до гражданите на Разград. “Някой иска да отреже това дърво. Хора, бдете!” е един от текстовете. Всички са ръкописно написани върху бели листи, авторът опитал да ги залепи с тиксо, но като не станало сложил габърчета. Мисията му за спасяване на дървото се подкерпя от живеещите наоколо. 73-годишна жена, която не иска да и се споменава името, често присяда под сянката на дървото.

“… то много хора идват тук под сянката, не само аз,

Тука е по хубава сянка, отколкото в градинката, ако тука има хубави цветя, какво ще бъде още по-хубаво…”

Майка с две деца, едното още в количка, разказва, че отскоро живее в района, но й е много приятно привечер да излезе в градинката. Четиригодишният Алпер бърза да се покатери по дървото, в основата си на височина на детски ръст то се раклонява на четири, мястото се е оформило почти като кресло.

Слухът за сечта на десетилетното дърво, чиито години никой не знае, тръгнал миналата седмица, когато служители на общинска фирма, започнали да режат сухи клони от дървета на съседна улица. Още не са стигнали до огромното дърво.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,