Разградският съд – с временен шеф от следващата седмица

Публикувано на юни 18, 2009

Висшият съдебен съвет не постигна консенсус при избора на председател на Окръжен съд – Разград. От четиримата кандидати двама стигнаха до балотаж, заради резултата 12:11 гласа висшите магистрати решиха да насрочат нов конкурс. Дотогава изпълняващ длъжността председател на съда ще е съдия Лазар Мичев.

На 24 юни изтича мандата на настоящия председател на Окръжен съд – Разград Емил Колчагов. Заради провала на конкурса за този пост обаче от следващия ден няма да има титуляр на този пост, а изпълняващ длъжността. За такъв е определен настоящият заместник-председател Лазар Мичев. Той ще бъде административен ръководител на разградските магистрати най-вероятно до есента, когато се очаква да бъде обявен нов конкурс. Първият не се провали поради липса на кандидати, а поради липса на консенсус сред членовете на Висшия съдебен съвет. На заседанието си във вторник те трябваше да изберат измежду четирима разградски магистрати. Светла Робева, Рая Йончева и Емил Стоев, които са съдии в Окръжен съд, сами бяха подали документи за ръководния пост, а председателят на Районния съд Веселин Стоянов бе предложение на Председателя на Апелативен съд – Варна Виолета Бояджиева. Стоянов е събрал 11 гласа, Робева – 8, Йончева – 3, Стоев – 2. На балотаж подкрепата за Стоянов е станала 12 гласа, за Робева – 11, имало е и една недействителна бюлетина. Затова не е взето решение за назначение на поста – обясни Стоянов. Той допълни, че е амбициран от резултата и ще участва и в повторния конкурс.

На заседанието си във вторник висшите магистрати обявиха още няколко конкурса за длъжности в съдебната система в Разградско с изтекъл мандат – за председатели на Районните съдилища в Разград, Исперих и Кубрат, както и за заместник-председатели на Окръжния съд.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,