С лимит за миещите препарати борят кризата в Разград

Публикувано на юли 8, 2009

37 антикризисни мерки приеха в община Разград. След прилагането им общинарите смятат в края на годината да икономисат 200 000 лв., което е 20% от очакваните неразплатени разходи.

Към повишаване събираемостта на местните приходи и оптимизиране на разходите е насочена Антикризисната програма на община Разград – съобщиха от местната управа. 37 са конкретните мерки, за да икономиса местната управа 200 000 лв. в края на годината. Общинарите предвиждат да въведат спрямо длъжниците на общинската хазна забрана да ползват услуги от местната управа, както и да участват в процедури по обществени поръчки.

Договорите с наематели на общински имоти, неплащали три месеца, ще бъдат прекратявани. Ще се актуализират оценките на предлаганите за продажба имоти, а в годишната програма за управление на общинска собственост ще се включат нови атрактивни имоти за продажба. В средата на годината постъпленията от продажби на общински имоти са 9% от планираните, а с приходите се извършват текущи ремонти – уточняват от общината.

Антикризисните мерки засягат и чиновниците в местната управа. Намаляват се с 50% лимитите им за служебни мобилни телефони, въвеждат се и лимити са стационарните, прецизират се разходите за канцеларски материали и консумативи, лимитират се и разходите за миещи препарати. Предвижда се още организиране на вътрешния документооборот в община Разград по електронен път, ограничаване на разходите за външни услуги и граждански услуги, на закупуване на компютърна и офис техника, има ограничения и на мероприятията в културния календар.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook