Закриха 20% от паралелките след 7 клас в Разградско, няма кандидати

Публикувано на юли 11, 2009

4 от 19-те паралелки в гимназиите в Разградско са закрити след първо класиране – съобщиха началникът на Регионалния инспекторат по образование Веселина Станчева. Нулев е приемът за специалностите: “Моделиране, конструиране на облекло” в Професионалната гимназия в Кубрат; “Растителна защита и агрохимия” в Селскостопанската гимназия в Разград; “Изобразително изкуство” в СОУ”Христо Ботев” в Разград и “Конструиране и моделиране на облеклото в Професионалната гимназия по облекло “Станка Николица”. Под въпрос е и паралелката “Технология в биопроизводствата” в гимназия “Мария Кюри”-Разград, в нея са приети 11 от необходимите 18 ученика. Дали ще съществува, ще се реши след второ класиране, тъй като извън първото са останали 37 деца.

Най-висок е балът за влизане в паралелка “Английски и испански език” в ГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград – минималният е 28.286, а максималният – 33.964.

471 са кандидат-гимназистите в Разградско тази година, обявените места за професионални и профилирани паралелки бяха 509.

По график записването на приетите е от 13 до 15 юли, а тези, които искат да участват на второ класиране, трябва да подадат заявление за това.
Резултатите от второто класиране предстои да бъдат обявени на 17 юли.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,