Разследвана за пране на пари вади пет епикризи, за да се спаси от ареста

Публикувано на юли 24, 2009

Адвокатът на 46-годишна жена, разследвана за пране на пари и участие в престъпна група, представи 5 епикризи пред състав на Разградски окръжен съд, за да спаси от ареста подзащитната си.

Сехер Кямилова е сред четиримата жители на две разградски села – Китанчево и Подайва – задържани преди три дни заради трафик на проститутки в Испания и Германия, пране на пари и участие в организирана престъпна група. Задържан е сина й Пламен Демирев, който се смята за ръководител на групата, чрез Интерпол се издърва и съпруга й Нихат Кямилов.

Жената е болна от тежка форма на диабет, има гангренясване на част от стъпалато на долен крайник, има бъбречно и сърдечно заболяване, пенсионирана е по болест – обясни адвокат Стоян Димитров в искането си да не се налага най-тежката мярка неотклонение “задържане под стража”.

Тъй като и за още двама от задържаните бе поискана съдебно-медицинска експертиза за това дали заболяванията им позволяват да лежат в Следствения арест в Разград, съдът отложи решението си за понеделник, когато трябва да са ясни становищата на медиците.

За извършване на експертизите бяха ангажирани съдебни лекари, ендокринолог, хирург, специалист по сърдечни болести и невролог. Последният трябва да извърши преглед на 42-годишната Вилдан Хюсеин, която според защитника си Елена Кралева е епилептичка, има високо кръвно и стомашно заболяване.

Единствената разследвана в добро здравословно състояние според адвокатите по процеса е 28-годишната Стела Христова. Понеже исканията за задържане на четиримата са внесени заедно и относно нея съдът реши да се произнесе на 27 юли. Тя е и разследваната с най-малка сума изпрани пари – обясни прокурор Тихомир Тодоров. Ставало дума за 30 000 евро.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,