Белгийски скаути сготвиха най-вкусния таратор в Разград

Публикувано на юли 25, 2009

Пет белгийски тийнейджърки сготвиха най-вкусния таратор на Панаира на киселото мляко в Разград. Момичетата са скаути, които лагеруват от седмица в местността “Пчелина” край града. Те участваха в щафетата “Да си направим таратор”, която е част от осмото издание на Панаира на киселото мляко.

В състезанието участваха четири отбора – на цесекарите, на левскарите, интернационален отбор от българи и американци и на белгийските скаути. Целта на щафетата беше петима състезатели да преминат бързо през няколко пункта, на които са продуктите за таратора, на старта-финал е масата, на която се приготвя студената супа.
Жури от представители на четирите тима определи за най-вкусен таратор белгийския, макар да призна, че в него краставиците са най-едно нарязани. За сръчност бяха наградени състезателите от интернационалния отбор, най-бързи бяха левскарите, а призът за лоялност отиде при цесекарите.

Стартът на състезанието бе даден с черешовото топче на разградския фенклуб на “Левски”, а феновете на ЦСКА след финала почерпиха с вишновка с етикет “60 години ЦСКА”.

Наградите за всички състезатели бяха диня и бутилка мастика.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , ,