В Разград гонят НПО от общински имот, събирало наеми от фирми

Публикувано на юли 28, 2009

Кметът на Разград да прекрати договора за безвъзмездно ползване на имот от неправителствена организация, която го преотдава. За това настоява председателят на Общински съвет – Разград Стоян Стоянов. Предложението му ще бъде разгледано на сесия на местния парламент днес.

36 371 лв. от наеми са постъпили по сметката на Центъра за икономическо развитие – Разград през последните две години. Те са за ползване от фирми на имот общинска собственост, предоставен на гражданската структура за безвъзмездно ползване – твърди председателят на местния парламент Стоян Стоянов. Става въпрос за дворно място от 4400 кв.м. и застроена площ 1 714 кв.м.

Във време на глобална финансова и икономическа криза община Разград трябва отговорно и последователно да събира всички възможни приходи, които може да има от своята собственост – категоричен е съветникът от ГЕРБ. Той е включил в дневния ред на днешната сесия на местния парламент предложение да бъде развален договорът за безвъзмездно ползване, който ЦИР и местната управа са сключили, общинският имот в Западна промишлена зона да бъде отдаден под наем и приходите да влизат в общинската хазна. Подобно е предложението и за 90,50 кв.м. административни помещения, също дадени за безвъзмездно ползване на неправителствената организация. Договорът за тях е изтекъл на 6 юни и в момента имотът не се ползва.

Председател на ЦИР е бившият депутат от БСП и кмет на Разград Венелин Узунов, член на ръководния орган бе и настоящия кмет на града Денчо Бояджиев, което бе един от поводите срещу него да бъде внесен сигнал в Административен съд – Разград по Закона за конфликт на интереси. Магистратите не откриха конфликт, делото е обжалвано пред Върховния административен съд, насрочено е за януари догодина.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,