Съдът в Разград постанови ефективна присъда за телефонен измамник

Публикувано на юли 29, 2009

Рецидивист от град Вятово получи ефективна присъда за участие в телефонни измами. Това стана в Разградски Районен съд след споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия. Една година ще лежи в затвора измамникът, защото излъгал възрастен човек от разградско село с 1000 лв. Ефективната присъда е първата по рода си в Разградско, останалите заловени измамници получават условни присъди.

Подсъдимият е признал вината си пред съда, възстановил е нанесените щети на възрастния мъж от село Побит камък и сключил споразумение с прокуратурата. За участието си в телефонната измама ще лежи 1 година в затвор от закрит тип при първоначално строг режим на изтърпяване.

При подобни престъпления заловените извършители обикновено са с първа криминална проява и веднага възстановяват щетите, затова им се налагат условни присъди или други по-леки наказания – обясниха юристи. Мъжът от Вятово обаче вече имал други присъди и това дало възможност на магистратите да наложат ефективната санкция.

От съда спестиха името на осъдения, съобщиха само инициалите му – Д.Н.З. Той бил човекът, които отишъл в село Побит камък на 25 март миналата година, за да вземе поисканите по телефона 1000 лв. гаранция за освобождаване на внука на местен жител. Гласът по телефона обяснил, че внукът е причинил катастрофа и е убил човек при инцидента.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,