Под бивш пункт на КАТ намериха незаконни пушки

Публикувано на август 1, 2009

Три досъдебни производства за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси са образувани за ден в Исперих, съобщиха от ОД на МВР-Разград. Проверява се дали инцидентите нямат връзка с разследван пътен полицай от Варна. Един от разследваните в Исперих е Гюрджан Хюсмен, по-малкият брат на общинския лидер на ДПС Гюнай Хюсмен.

Две ловни пушки са намерени под бивш пункт на КАТ в Исперих. Това е станало по сигнал на граждани. Проверява се дали случаят няма връзка с разследван пътен полицай от Варна, заяви прокурор Тихомир Тодоров от Окръжна прокуратура – Разград. Под негово ръководство миналата седмица бе проведена операция в морския град. В дома на катаджията Филиз Ахмедов били намерени пет пушки, както и фалшив протокол за пътнотранспортно произшествие. Смята се, че оръжията, открити в Исперих, са използвани за бракониерски лов. Бившият пункт на КАТ на изхода на града е бил “пощенска кутия”.
Освен пушките полицаите са намерили и патрони – осем били в автомобила на 40-годишен мъж от града, а четири – в дома на друг 42-годишен мъж.

По случая са образувани три досъдебни производства за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , ,