Червен ексдепутат на прокурор заради преотдаване на общински имоти

Публикувано на август 10, 2009

Бившият депутат от БСП Венелин Узунов да бъде призован за разпит от Районна прокуратура – Разград, разпореди заместник-окръжният прокурор Антония Донева.

Депутатът от 40-ия парламент ще бъде разпитан заради сигнал на Центъра на неправителствените организации в Разград. Срещу Узунов има съмнения за неправомерно разходване на средства от реализирани приходи от наеми на Центъра за икономическо развитие, чийто председател на Управителния съвет е самият той.

След разпит на настоящия изпълнителен директор и на счетоводителя на гражданската структура, преписката по сигнала е прекратена, а Районната прокуратура не е установила престъпление.

След обжалване от Центъра на НПО обаче заместник-окръжният прокурор Антония Донева отмени отказа за образуване на досъдебно производство и разпореди допълнителна проверка. Разпитани ще бъдат бившият изпълнителен директор на ЦИР Илиян Николов и председателят на Управителния съвет Венелин Узунов. Предстои да се установи дали има данни за неизгодна сделка, присвояване или друго неправомерно разпореждане със средства.

Разследването е свързано с два общински имота, които преди 10 години са отдадени на ЦИР за безвъзмездно ползване. Единият от тях, дворно място от 4400 кв м и застроена площ 1 714 кв м, е преотдаван на частни фирми. Само за последните две години приходите за неправителствената организация са 36 371 лв. На последната сесия на Общинския съвет на Разград договорът между общината и ЦИР бе прекратен. За помещенията ще бъдат обявени нови конкурси и приходите ще влизат в общинската хазна, решиха съветниците.
Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , , ,