Читател-писател: Да опазим децата си*

Публикувано на август 28, 2009

Писмо на наша читателка:
“Аз съм майка на бъдещ първокласник.
На 24-ти август започна лятната академия за първокласниците в училище „В. Левски”. Очаквахме този ден на първото ни встъпване в училище. Занятията започват в 10.00 часа, затова в 9.45 ние бяхме пред училището и аз кото всеки родител трябваше да обясня на детето си за пореден път как се пресича на пешеходна пътека със светофар. Оказахме се там с по-голямо дете. То натисна бутона на светофара. При зелена светлина детето тръгна, ние също. Когато стигнахме на средата на платното пред нас, необезпокоявано от червения светофар пред нас премина ново сиво Пежо, управлявано от млада дама. Стиснах зъби за ругатните, които нахлуха в главата ми. Не запомних и не записах номера на колата. Трудно запазих самообладание в този момент. Чувствах се напълно безсилна. До момента тази картина не ми дава мира. Какво се прави в такъв момент? Какво да обясня на детето си?!…
Може ли при червен светофар, на пешеходна пътека, с трима души на средата на улицата, двама от които деца, пред училище да профучиш пред тях?!
Замен това е или асоциално поведение, или чиста проба демонстрирана простотия, която може да коства нечий живот – на моето дете, на вашето дете, на нашите деца.
Нека ги опазим! ”
Валентина Христова

*Екипа на razgradonline.com, заставаме зад призива на Валентина Христова, и апелираме към всички: НЕКА ГИ ОПАЗИМ!!!

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,