Разградският губернатор: Заварих празна хазна

Публикувано на септември 4, 2009

Бюджетът на Областна администрация – Разград е изхарчен към края на август. Това съобщи областният управител д-р Валентин Василев. Оказало се, че има и неразплатени разходи от миналата година. Пет пъти е надвишено перото за плащания по граждански договори, похарчени са и представителните на губернатора – предимно за цветя и вечери.

При отпуснати за издръжка 169 000 лв. са похарчени 183 865 лв. Реално изхарчените пари дотук са около 130 000 лв., разликата от 50 000 лв., която се получава, това са неразплатени разходи от миналата година. Спомняте си предишното правителство с излишъците какво направи, а се оказа, че областните администрации са оставени с неразплатени разходи и сега тези 50 000 лв. тежат върху нашия бюджет. Изплатени са 22 000 лв. обезщетения на предишния политически кабинет – неползвани отпуски и така нататък.

Най-много е надвишено перото за допълнителни разходи – за възнаграждения по граждански договори по план е трябвало да се платят 7640 лв., а като хонорари са платени 41 161 лв. В повечето случаи парите са получени за дейност, която влиза в длъжностните характеристики на щатни служители. Сред работилите на граждански договор е и областният лидер на БСП-Разград Добринка Монева, за “съдействие в сътрудничеството с общините” в продължение на 14 месеца тя е получила хонорар от 5562 лв. За вечери и цветя са изхарчени и представителните на губернатора.

Василев обяви, че започват проверки на място на обекти, финансирани от комисията за бедствия и аварии. На първи прочит се оказа, че има голяма част от обектите, където парите са усвоени, а работа не е свършена.

Василев е предал на Икономическа полиция изискани от служителите на реда документи за сделката с хижата на областна администрация в туристическата местност “Пчелина”. Дни преди старта на предизборната кампания за парламентарния вот бившият областен управител Наско Анастасов обяви за продажба хижата, която включва пет сгради с обща площ 890 кв.м. За 299 000 лв. я купи русенска фирма.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook