Читател-писател: Младежки клуб по фентъзи игри отваря врати в ЦУТНТ

Публикувано на септември 14, 2009

На 10 Октомври от 14 часа в Центъра за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ) ще се проведе официално откриване на младежки клуб за фентъзи игри „Аркозия”. В този клуб ще се презентира едно съвременно хоби за млади хора със свободно време, наречено „настолни ролеви игри”. Става дума за т.н. гейминг култура (думата „гейминг” идва от „game”, което на английски означава “игра/ играя”), чийто произход е САЩ. Тази игра в момента е изключително популярна в западните европейски държави, където се практикува активно най-вече от запалени ученици и студенти.

В своята същност този тип игри протичат като при всяка нормална настолна игра, която се играе на маса, с тази разлика, че в нея участниците се превръщат в героични персонажи (по подобие на компютърните он-лайн игри с фантастичен сюжет), които мерят сили помежду си, сражават се с чудовища, решават сложни логически пъзели и като цяло търсят съкровища и приключения. Самата игра представлява карта на приказна местност и бойно поле, по което се провеждат битките, а по картата се движат многобройни фигурки на елфи, орки, джуджета или магьосници. За по-специфичните ситуации в играта се използват няколко вида многостенни зарове, които са нещо доста любопитно, защото по принцип се изработват в чужбина и почти не са известни у нас.

Клубът по игри ще търси съмишленици сред младите хора в нашия град и тези, които искат да опитат нещо ново и различно. Ако обичате да четете фентъзи книги, да гледате филми от типа на „Властелинът на пръстените”, или да играете на „World of Warcraft”, заповядайте в клуба, за да научите повече. Към клуба от скоро функционира сайт в Интернет, откъдето можете да откриете още куп полезна информация. Посетете го на адрес: http://arkhosia.blogspot.com/

Центърът за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ) се намира в гр. Разград на ул. “Трапезица” 1; телефон за контакт 084/662716, или потърсете клуба в Skype с име “arkhosia”.
Дамян Христов

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,