Оставиха в ареста двама от група, продавала амфетамини

Публикувано на октомври 2, 2009

Двама от тримата мъже, задържаните вчера в Разград за участие в престъпна група за разпространение на амфетамини, остават в ареста. Това реши състав на Разградски окръжен съд. За третия участник в групата, срещу който също е повдигнато обвинение, прокуратурата не поиска постоянна мярка задържане под стража.

32-годишният Светослав Славов от Разград, 39-годишният Христо Христов от Цар Калоян и 27-годишният Красимир В. от Лозница продавали амфетамин от половин година в цяла североизточна България. Вчера те бяха задържани при зрелищна акция пред супермаркет в Разград.

В служебната кола на единия бяха открити 2 кг хапчета, реагирали при нарко-полеви тест на амфетамин. По-късно при обиски в домовете им бяха намерени още 2 кг таблетки, както и 1000 лв. от последните продажби. Общата стойност на конфискуваната дрога е около 360 000 лв.

„Наркотикът е произвеждан в региона, не е внесен от чужбина”, каза прокурорът по делото Тихомир Тодоров. „Ръководител на групата е разградчанинът, освен него в ареста остава и мъжът от Цар Калоян. Третият е под контрола на полицията”, обясни още държавният обвинител.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , ,