На Извънредно Общо събрание на акционерите избраха нов директор на разградската болница

Публикувано на октомври 8, 2009

Ортопедът Иван Петров е новият изпълнителен директор на МБАЛ-Разград. Той бе избран за член на директорския борд на Извънредно Общо събрание на акционерите на дружеството, свикано от основния акционер – държавата с 51% дял. Останалите акционери са седемте общини в Разградска област.

На събранието бяха освободени членовете на предишния борд: Кристиян Велинов от Министерството на здравеопазването, д-р Леман Балканджиева от “Медицински център”-Кубрат и изпълнителният директор от 14 години. На тяхно място бяха избрани трима медици от областната болница в Разград: д-р Иван Петров, д-р Румен Русанов и д-р Георги Кулишев, който обяви, че заради този пост напуска Общински съвет – Разград, където е част от групата на ГЕРБ.

Тримата членове на борда определиха д-р Иван Петров за изпълнителен директор. От 7 г. той е началник на Ортопедо-травматологичното отделение в разградската болница, в която работи от 2001 г. Кариерата му стартира като ординатор в болницата във Видин, работил е и Общинската болница в Исперих, както и две години в Либия.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,