Само единият от разградските наркопласьори обжалва задържането си под стража

Публикувано на октомври 13, 2009

Само единият от двамата арестувани за разпространение на амфетамини разградчани е обжалвал постоянната си мярка “задържане под стража”. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативен съд – Варна. Магистратите обаче са потвърдили санкцията на първата инстанция – Разградски Окръжен съд – и 39-годишният Христо Христов остава в ареста. Обвинението срещу него е за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.  В дома му в Разград и в родната му къща в Цар Калоян са намерени амфетамини за близо 120 000 лв. и голяма сума пари. Мярката на варненските магистрати не подлежи на обжалване.

Христов и съучастниците му – 32-годишният Светослав Славов и 27-годишният Красимир В. от Лозница – бяха задържани на 1 октомври при зрелищна акция пред магазина на “Кауфланд” в Разград на 1 октомври. В служебната кола на смятания за ръководител на групата Светослав Славов бяха намерени 2 кг. амфетамини, по домовете на тримата – още 2 кг.

Славов е с постоянна мярка “задържане под стража”, а най-младият от тримата е под контрола на полицията – обясни при гледането на мярката в Разградски окръжен съд прокурор Тихомир Тодоров. Заседанието на магистратите бе при закрити врата заради използване на специални разузнавателни средства по време на разследването на групата, пласирала дрога в Североизточна България през последните 6 месеца.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , ,