С председателя сменят и половината шефове на комисии в Общински съвет – Разград

Публикувано на октомври 17, 2009

Заедно с председателя на Общински съвет – Разград инициаторите на извънредната сесия на местния парламент настояват и за смяна на петима председатели на постоянни комисии – стана ясно от дневния ред на насроченото за 20 октомври заседание. Това са половината от комисиите в местния парламент.

Три ръководни поста получава БСП, предложението на 18-те съветници от четири политически сили е Станка Ангелова да наследи на поста председател на бюджетната комисия номинирания за председател на Общинския съвет Добрин Добрев от коалиция “Социалдемократи за Разград”; Симеон Захариев да заеме поста на Иво Димитров от коалиция “Обединени демократи” в комисията по управление на общинската собственост; а Янка Трифонова да смени д-р Селиме Карагьозова от ДПС на ръководния пост в комисията по социална политика. Хами Хамиев от ДПС ще е председател на комисията по околна среда, селско и горско стопанство, след като д-р Валентин Василев от ГЕРБ бе назначен за областен управител, тази комисия остана без ръководство. Без да е ръководил и едно заседание на комисия от поста си в комисията по европейска интеграция ще бъде освободен Огнян Обрешков от ГЕРБ, той влезе в местния парламент през юли на мястото на депутата Тодор Димитров. Вместо Обрешков комисията ще ръководи Ивайло Ганев от “Зелена България”.

Персонални и структурни промени се предвиждат и в комисията за предотвратяване на конфликт на интереси. От 9 членовете й остават 7, от нея ще бъдат освободени д-р Селиме Карагьозова от ДПС, независимият Божинел Христов, Огнян Обрешков от ГЕРБ и Стоянка Курдова от “Атака”. За членове се предлага да бъдат избрани Джемиле Махмудова от ДПС и Стоян Димитров от БСП, така в нея ще има двама представители на опозицията – Стоян Стоянов от ГЕРБ и Иво Димитров от коалиция “Обединени демократи”.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,