На извънредна сесия сменят председателя на Общинския съвет в Разград

Публикувано на октомври 20, 2009

Недобра организация на работата на Общински съвет – Разград, свързана с приемането на решения, касаещи обществения превоз на пътници и информиране на Общинския съвет – това е мотивът, заради който 18 общински съветници от Разград настояват да бъде освободен председателят на местния парламент Стоян Стоянов от ГЕРБ. Предложението им той да бъде сменен от Добрин Добрев от коалиция “Социалдемократи за Разград” е точка втора от извънредната сесия на Общински съвет – Разград, която започва в 14,30 ч. днес в залата на 11 етаж в община Разград.

И останалите седем точки в дневния ред на заседанието са свързани с промени в състава или ръководните постове в местния парламент.

18-те съветници от ДПС, БСП, коалиция “Социалдемократи за Разград” и партия “Зелена България” предлагат смяна на ръководствата на четири от 10-те постоянни комисии, както и на още една, която е без председател втори месец. Настояват още за промяна в състава на Комисията по Закона за предотвратяване на конфликта на интереси.

В началото на заседанието клетва ще положи нов съветник. Пламен Братованов от ГЕРБ влиза на мястото на д-р Георги Кулишев, който бе избран за член на директорския борд на МБАЛ”Св. Иван Рилски”.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,