Научна конференция по биотехнологии се открива в Разград днес

Публикувано на октомври 30, 2009

Двудневна научна конференция в областта на химичните технологии, биотехнологии и хранителни технологии се открива днес в Разград.

Форумът под патронажа на областния управител д-р Валентин Василев се организира от Русенски университет съвместно с Дом на науката и техниката – Разград, Съюз на учените в България – клон Разград и Община Разград. Започва в 13,00 ч. във Ваканционен СПА комплекс “Островче”.

В програмата на форума са включени 4 пленарни доклада, изнесени от водещи специалисти в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии. Във втория ден участниците, които са научни работници от Университети в София, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Шумен, Варна и др., ще проведат заседания по секции, предвидени са общо 37 научни доклада.  Авторите на най-добрите  доклади по секции ще бъдат отличени с Грамота и Кристален Приз на Ректора на РУ”Ангел Кънчев”.

В заседанията по секции ще участват и представители на разградски фирми,  работещи в областта на химичните технологии, биотехнологии и хранителни технологии.

dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,