Фалшиви дипломи произвеждали трима разградчани в домовете си

Публикувано на ноември 17, 2009

Престъпна група, изготвяла и разпространявала фалшиви документи, разкриха в Разград. Трима са участниците в нея, двама са с мярка парична гаранция, срещу третия не е повдигнато обвинение, той е свидетелствал срещу колегите си от фабриката за дипломи.

Дипломи за основно образование, които трябват за издаване на шофьорска книжка; за средно и за висше от почти всички университети, включително Софийския, са изготвяли трима разградчани. Фабриката за фалшиви документи работи от най-малко 7 месеца.

При обиски в домовете на двама от мъжете – на възраст 62 и 53 години – са открити и удостоверения за квалификационна степен за професията „заварчик”, подобни документи са търсят при кандидатстване във фирми, които предлагат високи заплати. Цената на документите е варирала от 100 до 1000 лв. – съобщи зам.-директорът на ОД на МВР-Разград Мариан Михайлов. Обвинение за изготвяне на неистински документи е повдигнато срещу двама от мъжете, те са с мярка парична гаранция. Третият – на 51 години – е свидетел по случая.

В жилищата на двамата са намерени и заготовки за изработка на евро и долари.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,