Петима тийнейджъри от Разград участват днес в състезание на Европейската комисия

Публикувано на ноември 24, 2009

Петима ученици от ГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград участват днес в състезание за млади преводачи, организирано от Европейската комисия. Надпреварата се провежда за трета година в рамките на Европейския съюз. В 11,00 ч. българско време участниците в него ще получат на електронните си пощи текста за превод, след което ще имат 2 часа, за да го преведат от избран от тях език на един от 23-те официални езици на ЕС.
След приключване на теста преводите ще бъдат изпратени до Европейската комисия, където преводачите от генерална дирекция „Писмени преводи” ще ги прегледат и оценят. Журито на състезанието ще определи най-добрия превод от всяка държава-членка и ще публикува имената на победителите на уебсайта на състезанието http://ec.europa.eu/translatores в края на януари 2010 г.
За включване в състезанието се допускат училища от страните-членки на ЕС, от всяко се определят по петима състезатели на възраст до 17 години. Българските училища, одобрение за участие, са 19.

Всички победители печелят пътуване до Брюксел за церемонията по награждаването, където ще се срещнат и с редица преводачи от европейските институции

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , ,