Повишиха в ранг разследвана съдийка в Разград

Публикувано на ноември 30, 2009

Съдийка, разследвана за документно престъпление, е повишена в ранг на едно от последните заседания на Висшия съдебен съвет. Разследването срещу Доротея Иванова от Районен съд – Разград бе прекратено през октомври.

Преди да бъде прекратено, разследването срещу нея бе преобразувано срещу неизвестен извършител. Престъплението, за което бе разследвана Иванова, е извършено преди близо девет години. Тогава тя е поставила подписа си под изпълнителен лист по гражданско дело. В документа, издаден за вземания на земеделска кооперация от село Топчии, е записана сумата от 150 000 лв., после е добавено “1% лихва на ден”. Оттогава сумата е набъбнала до 3,5 млн. лв. и бе обект на дело между двама разградски бизнесмени – правоприемника на кооперацията Йордан Панчев и осъдения през февруари за лихварство Иван Стойчев. Именно Стойчев е подал сигнал срещу съдийката.

По-малко от два месеца след прекратяването на преписката Доротея Иванова е повишена в ранг на място – от съдия в Окръжен съд в съдия в Апелативен. Това е станало на заседание на Висшия съдебен съвет след предложение на председателя на Окръжен съд – Разград Веселин Стоянов. На същото заседание подобни повишения са утвърдени за още 15 магистрати, те се извършват след атестация.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , ,