Затвориха училищата в две общини в Разградско

Публикувано на декември 17, 2009

В две от седемте общини на Разградска област затвориха училищата заради зимната обстановка, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование Веселина Станчева. Днес и утре няма да учат децата в Исперих и Самуил. В поледицата вчера училищните автобуси не успяха да стигнат до три населени места в региона и да извозят децата до средищните училища.

По данни на „Гражданска защита”-Разград днес пътищата в региона са проходими, лугират се и се опесъчават проблемните участъци. През нощта на тел. 112 е получен сигнал за паднало дърво на пътя Разград – Търговище, близо до бившето военно поделение „Тайфуна”. Участъкът е бил затворен за около час, докато дървото бъде отместено.

Температурата в Разградско е 7 градуса под нулата, снежната покривка – между 6 и 9 см.

Пътищата в Силистренско са проходими, но при тежки зимни условия. Опесъчават се основните направления за Варна, Русе и Шумен, съобщиха от Областния координационно-информационен център. Единствено първите автобуси за Варна не са потеглили тази сутрин от силистренската автогара, информира Наталия Стодева от местната дирекция на автомобилната инспекция. Няма селища без ток и вода. Шест училища в Дуловско, Ситовско и едно в село Голеш, община Кайнарджа не работят.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от МВР. Сняг вали в София, Своге, в областите Видин, Плевен, Пловдив, Перник, Благоевград, Враца, Монтана, Смолян, на местата с по-голяма надморска височина.

Дъжд вали на места в областите Велико Търново, Кюстендил и Благоевград.

Пътните настилки в голямата част от страната са мокри, а по високите и усойни места – заледени и заснежени, и се опесъчават. Частични заледявания има в областите Видин, Велико Търново, Монтана, Плевен, Разград, Силистра, Смолян, Търговище.

Временни ограничения за движение на тежкотоварни автомобили се въвеждат по пътищата Ботевград – Мездра и Русе – Бяла, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Временно се забранява преминаването на тежкотоварните автомобили през тези участъци.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян-Кърнаре, в област Смолян, по Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София – Самоков, Асеновград – Смолян, Югово – Лъки, Кричим – Девин, Мездра – Ботевград, в района на Мечи дол и в района на Козница, Белица – Загражден. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,