15 болни от морбили в Разградско през декември

Публикувано на декември 23, 2009

15 нови случая на морбили регистрира здравната инспекция в Разград от началото на месеца досега. Те са на възраст от 9 месеца до 41 години. Няма пациенти с усложнения – увериха от РИОКОЗ.

За втори път тази година в Разградско се регистрира епидемичен взрив от дребна шарка. През пролетта за няколко месеца се разболяха 15 жители на региона, болестта бе внесена от гастърбайтер, работил в Германия. Беше диагностицирана късно и се разпространи в няколко общини.

Декемврийският бум от морбили също е от 15 случая и те отново не са в едно, а в пет населени места в три лудогорски общини. Най-много – 7 – са в село Брестовене, община Завет, трима са в град Кубрат, по двама в селата Севар и Горичево, които са в същата община и един – в село Раковски, община Разград.

Две деветмесечни бебета са най-малките болни от морбили, най-възрастният е на 41 години. Потвърдена е диагнозата на четирима от пациентите, в лечебно заведение са настанени 13 болни. Заболяванията протичат средно тежко, няма усложнения – увериха от разградската здравна инспекция.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,