Топлоенергията в Разград – с 25% по евтина тази зима

Публикувано на януари 8, 2010

Сметките за отопление на 4 хиляди клиенти на „Топлофикация Разград” ЕАД намаляха с 25% през тази зима. През четвъртото тримесечие на 2008-ма домакинствата в града плащаха 96,63 лева за 1 един мегаватчас топлинна енергия, а в края на 2009-та същото количество им струваше 25 лева по-малко. Подобна е и разликата в сумите за периода януари – април: през първото тримесечие на миналата година цената на един мегаватчас топлоенергия в града бе 102,43 лева – в момента е 76,72 лева или 25% по-малко.

Икономиите в Разград са благодарение на най-модерната в страната когенерационна мощност, която бе пусната в експлоатация в началото на отоплителния сезон. Тя работи с природен газ и осигурява комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия.

Благодарение на модерната инсталация дружеството вече предлага целогодишно и топла вода за бита на фиксирана цена от 5,5 лева за 1 кубически метър. За сравнение: в момента същото количество топла вода струва 10,8 лева при дневна и 6,7 лева при нощна тарифа на електрическата енергия.

Компанията осигурява безплатно услугата за един месец на всички свои клиенти, които имат изградени инсталации за топла вода в домовете и абонатните си станции, но не ги ползват. В края на месеца домакинствата могат да се откажат или да станат редовни ползватели на услугата.

Както обикновено, Топлофикация Разград няма да забрави изрядните си клиенти – всички потребители, заплатили месечните си фактури навреме, ще получат 5% отстъпка от следващата си сметка за топлоенергия.

*Цените са без ДДС.

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook