В Разградско пуснаха тока, два квартала в Търговище са без вода, три училища затвориха врати

Публикувано на февруари 20, 2009

Едно училище в Разградско и две в Търговищко няма да имат учебни занятия, заради усложнената зимна обстановка. Това са СОУ “Христо Ботев” в град Цар Калоян, ОУ “Свети Свети Кирил и Методий”, в търговищкото с. Драгановеци, както и ОУ “Христо Ботев” в с. Вардун.

Възстановено е електрозахранването в трите разградски общини, останали без ток през нощта – съобщиха от “Гражданска защита”. Снеговалежът и вятърът обаче продължават, преспите достигат до 40 см. Два ТИР-а край Цар Калоян и други два – в посока Шумен са закъсали в сутрешните часове, вече са изтеглени. Пътноподдържащите фирми работят от 2,00 ч. през нощта, няма затворени шосета.

От автогара Разград съобщиха, че рейсовете се движат по разписание. С половин час е закъснял само автобуса от Варна, а този от Ямбол изобщо не е тръгнал в посока Разград

В Търговище кварталите “Запад 1” и “Запад 2” са без вода поради авария, която ще бъде отстранена до час, казаха от “Гражданска защита”. В областта няма населени места без ток и вода.

През последните часове е изтеглен един автобус в района на село Презвитер Козма. Извлечен е тежкотоварен автомобил близо до с.Пролаз, изтеглени са и 7 тира, закъсали в преспите в този район, информираха още от Гражданска защита.

Darnews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,