143 селища в Североизточна България останаха без ток

Публикувано на февруари 20, 2009

143 населени места в Североизточна България са без електрозахранване заради тежката метеорологична обстановка. Това съобщиха от Е.ОН, като посочват, че информацията е към 11 часа днес. 112 екипа на дружеството работят по отстраняването на повредите.

Бурният вятър, достигащ 25 метра в секунда в областите Варна, Силистра, Добрич, Шумен, Русе, както и обилният снеговалеж и снегонавявания в областите Велико Търново, Разград и част от област Шумен, са причина за изключването на електрозахранването по 44 електропровода за средно напрежение.

На територията на област Разград са изключени 6 електропровода, в резултат на което 20 населени места са без ток. 20 екипа работят по отстраняването авариите там.

На територията на област Добрич има 5 изключени електропровода, което е прекъснало електрозахранването в 13 населени места. 10 екипа на компанията работят по възстановяване на електрозахранването.

На територията на област Варна изключилите електропроводи са 3, като това е причинило прекъсването на електрозахранването на 6 населени места. 6 екипа работят по отстраняване на повредите.

На територията на област Шумен са изключили 3 електропровода, в резултат на което 26 населени места са без електрозахранване. 10 екипа работят по възстановяване на тока.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , , ,