Петков срещу Петков срещу Петкова на изборите в Просторно

Публикувано на март 20, 2010

С резултат 9:1 Общинската избирателна комисия в Разград отхвърли предложението на кмета на града за състав на секционната комисия в село Просторно. Това съобщи говорителят на ОИК Стоян Дончев. Предложението бе направено след консултации с парламентарно представените политически сили, възражение срещу него внесе ГЕРБ. Управляващата партия настояваше за председателското място в седемчленната комисия плюс двама редови членове, а според предложението на Денчо Бояджиев квотата бе от 2 места, включително секретарския пост. Общинската избирателна комисия уважи възражението и назначи за председател на комисията адвокат Цветан Йосифов, предложен от ГЕРБ, в комисията управляващата партия има още двама представители, а останалите партии – по един, заместник-председателят е от БСП, а секретарят – от ДПС. Решението може да бъде обжалвано пред ЦИКМИ в срок от три дни.

На заседанието на ОИК снощи е регистрирана третата кандидатура за кмет на Просторно – съобщи още Дончев. Инициативният комитет на Иванка Тодорова Петкова е представил 68 подписа, от които 66 редовни. Преди нея са регистрирани още двама кандидати с фамилията Петков. Петър Жеков Петков е кандидат на ДПС, а Пламен Енчев Петков – на ГЕРБ.

Изборите в Просторно са насрочени за 17 април, срокът за регистриране на кандидатите е 22 март, в същия ден в 17,00 ч. в зала 102 на община Разград ще се проведе тегленето на жребия на поредността на кандидатите в бюлетината.

Частичният вот в селото с население от 153 жители, от които 110 избиратели, се наложи заради заболяване на настоящия кмет.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,