Болницата в Разград се обзаведе с мебели на половин цена

Публикувано на април 8, 2010

С мебели на половин цена се сдоби болницата в Разград. Изпълнителният директор д-р Иван Петров, който е на този пост от седем месеца, обясни нуждата с това, че мебелите не били подменяни от 30 години. От здравното министерство още миналата година са отпуснати 100 000 лв. целеви средства за обзавеждане.

Управата на болницата провела пет процедури за обществени поръчки, на които поканила всички лицензирани от министерството фирми за оборудване на лечебни заведения. „Голямата конкуренция, ясните правила, а и кризата, са довели до ниски цени”, обяснява д-р Петров. От предвидени 100 000 лв. са изхарчени 54 000 лв. „Ще имаме средства да подновим и останалата мебелировка”, допълни болничният директор.

„Общо бяха 100 000 лв., като честно казано аз не мислех, че ще останат след конкурса не повече от 5000-6000 лв. като икономии след търга. Оказаха се почти половината. Имаме още неща, които трябва да си закупим, най-малкото взехме около 15 посетителски пейки или дивани да ги наречем, те са крайно недостатъчни, а се оказва, че можем да закупим още. И не само това”, отбеляза д-р Петров. „Във време на криза конкуренцията си оказва съществено влияние върху това, което се получава като факт”, коментира още той.

Всички мебели са българско производство. В лечебното заведение вече са пристигнали 400 нощни шкафчета, 300 стола, 100 гардеробчета, бюра, кушетки, дивани за пациентите.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , , ,