На “Грънчарска” кацна каменно гълъбче, пред Прокуратурата пасе дървено конче

Публикувано на юни 17, 2010

Седем скулптурни пластики станаха част от градския пейзаж на Разград сред края на втория младежки симпозиум “Среща в Разград”.

Произведенията на седем млади творци, завършили или учещи и в момента във Великотърновския университет, бяха поставени днес в три различни района на града. Каменни гора,  прозорец и момиче с гълъбче са новите скулптури в градинката пред Часовниковата кула. На детска прощадка и зелена площ на улица “Грънчарска” бяха поставени мечка и гълъб от русенски варовик. На площада пред Административния съд и Окръжна прокуратура пък е скулптурата “Силуети”, както и композиция от дървени геги и конче.

Младежкият скулптурен симпозиум “Среща в Разград” се организира от община Разград, Общински културен център и ВТУ”Св.св. Кирил и Методий”, Факултет по изобразителни изкуства, катедра “Скулптура”. Куратор на симпозиума е професор Стефан Лютаков. Със свои творби участваха: Атанас Пеев, Василка Дулчева, Калин Койчев, Милена Младенова, Ралица Савова, Славина Русева и Стефан Четроков.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook