Мистериозно ремонтират шосета в Разградско

Публикувано на август 21, 2010

Прокуратурата в Разград ще разследва незаконен ремонт на две шосета в областта. Сигналът е подаден от областния управител д-р Валентин Василев и новия шеф на Областно пътно управление Огнян Обрешков. В пътното ведомство нямало документация за извършените ремонти на шосетата на Осенец – Балкански – Благоево и Побит камък – Завет – Веселец, а проверка установила, че в периода 18 – 20 юни там е работено. Прясно излетият асфалт и банкетите са с обща дължина 5 километра.

Д-р Василев подозира, че с ремонтните работи се цели да се укрие дейност, която е трябвало да бъде извършена преди 5 години, а не е извършена.

За ремонта и на двете шосета е провеждана обществена поръчка през 2005 г. Спечелена е от една и съща фирма „Пътконсулт”-Разград. Част от средствата са усвоени – 2 300 000 лв. от предвидените над седем милиона и половина.

Парите отпуснал още бившият регионален министър по времето, когато бе кандидат за депутат от НДСВ в Разградско, припомни кметът на Балкански Тошко Илиев. После казаха, че парите свършили и се върнаха след 5 години, допълни той. Местните хора са доволни от това, че ремонтът все пак се е случил.

Съдружник във фирма „Пътконсулт”, която е трябвало да извърши ремонтите през 2005 г., е съпругата на бившия шеф на Областно пътно управление Пламен Симеонов. Той е разследван от прокуратурата заради отпускане на средства за ремонт на един и същ пътен участък, както и заради това, че като шеф на държавната структура е сключвал договори за пътни ремонти с фирмата на съпругата си.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , ,