Обществено порицание за момчета, стреляли с прашки по сграда на полицията

Публикувано на септември 20, 2010

Двама тийнейджъри от Разград бяха осъдени на обществено порицание заради това, че са счупили два стъклопакета от строящата се сграда на полицията в града. Инцидентът станал на 12 март.

В този ден те се разхождали из града като носели със себе си прашки и метални сачми. Минавайки покрай строящата се сграда на ОД на МВР-Разград, двамата изстреляли по няколко сачми към прозорците на зданието. Точният им мерник уцелил два стъклопакета – единия с размери 0,88 /1,88 м, а другия -  0,56/1,60 м. Щетите са на обща стойност 105,00 лв.

Повдигнатото обвинение е за увреждане на чужда собственост. За подобно деяние, което се квалифицира като маловажен случай, наказанието за възрастен човек е затвор до шест месеца или глоба до 5000 лв. Съдът обаче отчете, че извършителите са непълнолетни и са с чисто съдебно минало. Двамата направили самопризнания и заявили готовност да възстановят щетите.

С решението си магистратите освободиха двамата тийнейджъри от наказателна отговорност. На момчетата е наложено е административно наказание – обществено порицание. Районен съд-Разград разпореди присъдата да се прочете по местния радиовъзел и пред колективите на училищата, в които 17-годишните момчета учат.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , ,