Глобяват доктор, лекувал в извънработно време

Публикувано на октомври 15, 2010

Акт за административно нарушение състави Здравната каса в Разград на общопрактикуващ лекар, заради това, че извършва прегледи извън работно време. Това съобщи санкционираната след проверка от трима експерти д-р Селиме Карагьозова. Тя е джипито с най-дълга пациентска листа в региона – 6800 души. Освен в областния град работи и в няколко отдалечени села.

Д-р Карагьозова нарича зачестилите проверки тормоз от страна на Здравната каса, започнал след като тя заведе дело срещу институцията в Административния съд. Процесът е във връзка с друга санкция, наложена на д-р Карагьозова заради превишени стандарти за профилактични прегледи.

Само докато ме проверяваха днес, се наложи да върна 30 пациента, обясни д-р Карагьозова. Тя обяснява, че в понеделник са проверявани същите 40 досиета на пациенти и нарушения не са открили. Днес обаче инспекторите установили, че лекарката е преглеждала пациенти във време, което не обявено като работно на графика пред кабинета й. Утре се очаква да стане ясен размерът на глобата, наложена на д-р Карагьозова.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook