Два социални проекта стартира в един ден община Разград

Публикувано на октомври 15, 2010

Два социални проекта стартира днес община Разград – съобщиха от пресцентъра на местната управа. И двата са финансирани по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” и за изпълнението им днес ще бъдат подписани договори с Агенцията за социално подпомагане.

Първият е на стойност 179 705.05 лв. По него ще бъдат наети на срочни договори 30 човека, които ще работят като социални асистенти или домашни помощници на 80 лица с увреждания и самотни възрастни хора.

Вторият проект е озаглавен “Преодоляване на социалното изключване чрез разкриване на Дневен център за пълнолетни лица”. По него се предвижда на 30 лица, настанени в специализирани институции, да бъдат да се предоставя комплекс от социални услуги, алтернативни на институционалните, които създават условия за цялостно обслужване на потребителите през деня, свързани със задоволяване на ежедневните, здравните и рехабилитационните потребности, както и на потребностите от организация на свободното време и личните контакти. Стойността на проекта е 206 590194 лв.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook