“Лудогорец” иска Градския стадион в Разград

Публикувано на октомври 21, 2010

Ръководството на футболния клуб от “Б”-група “Лудогорец” и неговият спонсор – фирмата за ветеринарни медикаменти “Биовет” – обявиха, че искат да купят Градския стадион в Разград. Спортното съоръжение е публична общинска собственост и не може да се продаде без промяна на собствеността – обясниха от местната управа. Съвместно дружество между спонсора и община Разград с апортна вноска – стадиона – е също приемлив вариант – обясни управителят на “Биовет” Теменуга Газдова. Отдаване на концесия е най-нежеланата форма за стопанисване – допълни тя.

Намерението на инвеститора е стадионът да се реконструира така, че да отговаря на европейските стандарти. За това са необходими между 5 000 000 и 8 000 000 лв. – обясни изпълнителният директор на клуба Александър Александров. В комплекса ще има места за 8000 зрители, също и общежитие за възпитаниците на детско-юношеската школа. Ще може да се ползва за лагер-сборове на други отбори. Футболът ще е единствения спорт, който ще се практикува на стадиона. Лекоатлетите, които в момента тренират там, ще бъдат насочени към стадион “Балканфарма”, там ще е отворено и за любителите на джогинга.

Съветниците от три постоянни комисии към местния парламент отложиха решението си за следващия петък, когато ще чуят позициите на общинските юристи и правистите на “Биовет”.

“Лудогорец” влезе в “Б”-група през този сезон, но вече е на трета позиция във временното класиране. В неделя инкасира домакинска победа с 3:1 над тима от Силистра пред погледа на премиера Бойко Борисов, който наблюдава мача с шапка с емблемата на “Лудогорец” на главата и пакетче семки в ръце до резултат 2:0. Близо 4000 зрители препълниха трибуните на Градския стадион. Амбициите на собственика на клуба Кирил Домусчиев са още през следващия сезон “Лудогорец” да е в “А”-група.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , ,