Седем награди за млади разградски журналисти

Публикувано на октомври 22, 2010

Деца от Разградска област спечелиха седем от наградите в Четвъртия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика “Стоян Михайловски”- Русе`2010.

В надпреварата са участвали 312 млади автори от цялата страна, както и 34 колектива. Председател на журито, определило победителите, е преподавателят в РУ”Ангел Кънчев” доц. Руси Русев.  Конкурсните работи са оценявали и действащи журналисти от Русе.

В две от категориите Разград е на първо място. В раздел “вестници” победител е “Потомци” – ежемесечно издание на отдел “Образование” в община Разград, списвано от членовете на клуб “Репортери” към Центъра за ученическо, техническо и научно творчество. В категория “интервю” на първо място е Радослава Георгиева от СОУ”Св.св. Кирил и Методий”.

Освен една първа представители на вестник “Потомци” са спечелили и две втори награди в този конкурс”. Наградените са Рая Велчева в раздел „Журналистика” във възрастова група до четвърти клас и Деница Иванова в раздел „Проза”.

На трето място в раздел “интервю” е Емил Николов от клуб „Репортери”, а в категория “вестници” на трета позиция е Емил Николов от клуб „Репортери” в ЦУТНТ-Разград, които списват вестник „Потомци”.

Сред призовите места е и четвъртата позиция в раздел „Журналистика” възрастова група от пети до седми клас на Деница Василева от клуб “Репортери”.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,