В Разград връчиха две награди „За принос към местното самоуправление”

Публикувано на октомври 26, 2010

Две номинации за наградата “За принос към местното самоуправление” одобриха единодушно местните парламентаристи в Разград днес. Веднага след гласуването на докладната, предложена от кмета Денчо Бояджиев, бе проведена и тържествената церемонията по връчване на призовете. Техни носители са Гинка Цветкова  и Димитър Димитров.

82-годишната Гинка Цветкова е работила като следовател, съдия в Окръжен съд – Разград и адвокат. В продължение на 30 години е общински съветник. Била е и член на общински и районни избирателни комисии. За дългогодишна работа и заслуги в местното самоуправление е мотивът за награждаването й.

Другият кавалер на наградата  – Димитър Димитров – е родом от Черковна и голяма част от кариерата му е свързана с родното му село. Още през 1989 г.  назначен за кмет на Черковна. Чрез преки избори е кмет на селото от 1995 до 1999 г., от 2003 г. досега е кметски наместник. По време на неговото управление са преасфалтирани три улици, изградена е нова мрежа за радиофикация на селото, ремонтирана е църквата, укрепени са сградите на читалището и кметството, създадени са пчеларско дружество и животновъдно сдружение.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook