С 20 картини от училищния живот ОУ”Никола Икономов”-Разград празнува 50-годишен юбилей

Публикувано на ноември 1, 2010

20 картини от живота на училището ще покаже на гостите си днес ОУ”Никола Икономов”-Разград. С това се полага началото на официалното честване на 50-годишния юбилей на школото. През цялата учебна година всеки от класовете ще кани известни възпитаници на училището. Общо 6510 са чулите за пръв път школския звънец в училище “Никола Икономов” или “Васил Коларов”, както се казва учебното заведение до 1991 г.

Лекари, журналисти, политици, общественици са сред известните възпитаници на ОУ”Никола Икономов”-Разград – припомня директорът на школото Николета Радева.

Виктор Николаев, Доротея Дачкова, Диана Петрова, Пламен Дойнов, директорът на Агенцията по трансплантация д-р Теодора Джалева.

Общо 6510 са децата, учили в това школо от 1960 г. насам. То е имало трима директори, 465 педагози и служители. 15 от настоящите учители също са възпитаници на това училище. Приемственост има и сред учениците – разказва председателят на училищното настоятелство Ивелина Игнатова. И тя, и съпругът й са учили в това училище, в момента синът им го посещава.

Училището е първото в Разградско, в което се откриват паралелки по изобразително изкуство и по хореография. Обновени са училищните мебели. Оборудавна с 11 уреда е и фитнес зала. В сградата има две рампи и стая за индивидуална работа с деца с увреждания, 11 са учениците, които я използват. Школото е и сред първите, които въвеждат елементи на униформа и сред най-активните по изготвяне и реализация на проекти. От 2007 г. насам училището е работило по 13 проекта на обща стойност над 300 000 лв.

Подготовката за 50-ия рожден ден на училището е започнала още през миналата учебна година. Издирени са архивни материали и летописни книги, изготвени са информационни кътове по класни стаи. Обявени са литературен конкурс и конкурс за плакат, проведени са състезания по математика, маршова песен, презентации на ученици, фотоконкурс за ученици и родители. Училището е украсено с рисунки, на всеки етаж има големи плазмени екрани, които припомнят интересни моменти от историята на школото.

Първото събитие, на което са поканени и гости обаче е днешният ден на отворените врати. В него ще бъдат представени 20 картини от живота на училището. “Експерименти по химия”, “Демонстрации на модел на парна машина”, “Караоке с песни от миналото и днес”, “На чаша чай и блини”, “Виртуална класна стая”, “Да тропнем хорце” са сред темите, с които гостите ще могат да се запознаят. Празникът ще продължи и през цялата учебна година. Всеки от класовете ще избере някой от известните възпитаници на ОУ”Никола Икономов” и ще го покани на среща в родното училище.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,