Разград празнува Деня на народните будители

Публикувано на ноември 1, 2010

С поднасяне на венци и цветя пред къщата-музей “Станка и Никола Икономови” започва в Разград Денят на народните будители. Церемонията е насрочена за 10,00 ч.

В същия час Регионалният експертно-консултантски и информационе център “Читалища” събира на празнична среща читалищните секретари от областта в клуб “Зайо Байо”. На събирането ще бъдат връчени наградите на читалищните колективи – лауреати от събора в Копривщица.

В 11,00 ч. в заседателната зала в сградата на община разград започна научната конференция “История и развитие на образованието”. Тя се организира от община Разград и Регионалния исторически музей. Основните доклади в конференцията ще изнесат академик Иван Радев и доцент Нели Иванова. Обсъжданията ще се разделят в две направления, свързани с историческите и съвременните аспекти на образованието. 19 доклада ще изслушат участниците в конференцията.

В 18,00 ч. в сградата на Народно читалище “Развитие” ще бъдат връчени призовете на най-новите носители на наградата “Никола Икономов”. Това са Регионална библиотека “Проф. Боян Пенев”, проф. д-р на педагогическите науки Пламен Иванов и Иван Радушев. След церемонията ще има празничен концерт.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook