Близо 10 000 семейства в Разградско ще се топлят с помощи

Публикувано на ноември 25, 2010

Близо 10 000 семейства в Разградско ще получават социални помощи за отопление през тази зима – съобщиха от Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Разград. Най-много са за отопление с твърдо гориво в пари. Следват – за отопление с твърдо гориво в натура и с електроенергия, само 83 са с топлоенергия, а 12 – с природен газ.

В края на октомври приключи кампанията за прием на молби – декларации за подпомагане с целеви помощи – съобщиха от Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Разград. 9883 са семействата, който са одобрени да получават тази помощ. От тях 8422 са за отопление с твърдо гориво в пари, 1127 – за отопление с твърдо гориво в натура, 239 – с електроенергия, 83 – с топлоенергия и 12 – с природен газ.

Преди година хората, които са се топлили през зимата с помощи са били повече – съобщи юрисконсултът на “Социално подпомагане” – Разград Виолета Тодорова. Причината в промяна в законодателството, според която право на помощ вече нямат хората, които през последните 5 години са продали земи, гори или лозя.

6522 вече са си получили целевата помощ.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,