Условна присъда за катастрофа с убита булка, и тя била виновна

Публикувано на ноември 26, 2010

Условна присъда от 1 година с отлагане от 3 години постанови Разградският окръжен съд за причиняване на пътен инцидент, при който загина жена, на която след часове предстояла сватба.

Катастрофата е станала на 17 април 2007 г. на околовръстното шосе край жк “Орел” в Разград. 39-годишният Данчо Георгиев от село Брестовене управлявал своето “Ауди”, когато в неговото платно, срещу него се появил автомобилът “Пежо” на 34-годишната Ивена Некитова. Според съдебната експертиза мъжът е карал с 92 км/ч при разрешени 50 км/ч, пред съда обаче той заявил, че скоростта му е била 70-80 км/ч и направил всичко възможно, за да предотврати катастрофата. Той спрял, а другата кола се блъснала в него, по думите му водачката не гледала към пътното платно, главата й била наведена настрани.

Жената загинала на място, ранени били подсъдимият, съпругата му и неговия племенник. След няколко часа е трябвало да се проведе сватбеното тържество на Ивена Некитова. Тя има син, който към момента на инцидента е бил на 3 месеца.

Разследването на тази катастрофа веднъж е прекратявано, тъй като вещите лица установили, че загиналата е виновна за инцидента. Повторна експертиза обаче завършва с констатация, че пътното произшествие е причинено по непредпазливост и при условие на независимо съпричиняване от двамата шофьори.

Тезата на държавното обвинение за независимото съпричиняване бе приета и от съда, който освен условната присъда постанови забрана за шофиране на Георгиев през следващите 2 години. Защитникът му адвокат Румен Воденичаров заяви, че ще обжалва присъдата пред Апелативния съд във Варна, като ще пледира за решение “невинен”.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , ,