Разградчани осъдиха АПИ за дупки на пътя

Публикувано на януари 5, 2011

Семейство от Разград осъди Aгенция „Пътна инфраструктура”. Еленка и Веселин Василеви претендираха да им бъдат възстановени парите за ремонт на колата, пострадала от преминаване през три поредни дупки по републикански път. На първа инстанция съдът подкрепи тяхната жалба и постанови АПИ да плати 455,60 лв.

Спукана дясна предна гума, изкривени джанта и носач, счупен фар са последствията от пътуване на семейство Василеви по пътя Самуил – Разград на 8 януари миналата година.

Веселин Василев: „Хиляди пъти съм минавал по този път, избягваш дупките и караш, но тогава нямаше как да избегнем, насреща идваше превозно средство, осветява с фаровете, не може да видиш даже и дупките, как се кара срещу къси светлини…И като се изтряскахме в дупките, добре че хванах волана, щото вижте къде можеше да отидем и какво можеше да стане, това е … и избягнахме по-голямо, по-сериозно нещо”.

57-годишният Веселин Василев бил инициаторът да се търси обезщетение от държавата за нанесените щети. „Вещото лице трябваше да види дупките, да ги оцени, то пък заваля сняг и до март никой не може да види дупките няма как. И чак като се стопи снегът, като изсъхна, ходихме с вещото лице, там спуках още една гума, преди това още две гуми на същите дупки спуках, добре че бяха втора ръка”, разказва потърпевшият Василев.

На първа инстанция делото завърши с победа за двамата разградчани. Председателят на Районен съд-Разград Маргарита Новакова постанови, че има причинно-следствена връзка между бездействието на АПИ и щетите по колата на Василеви.

Дали ще има втора инстанция, още не е ясно, тъй като съдебното решение още не е получено в Областно пътно управление-Разград. Вероятно обаче централата на ведомството в София ще реши дали ще се обжалва, обясни директорът на разградското управление Огнян Обрешков. Той ръководи институцията от няколко месеца и бе категоричен, че през септември всички дупки в областта, включително и по пътя Самуил – Разград, са запълнени.

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,